15 Heroes of the Storm tips voor beginners (en gevorderden)

Heroes of the Storm - Blizzard game

Onderstaande Heroes of the Storm tips and tricks zijn bedoelt voor de beginnende spelers en zorgen voor een vlotte start met Blizzard’s nieuwe MOBA game.

1. Try before you buy

Blizzard heeft een ‘probeer’ functie toegevoegd in de shop, waarmee je een Hero kan uitproberen in een offline match alvorens deze aan te kopen. Handig, want zo vermijd je een miskoop door de verscheidenheid aan helden te testen en krijg je de kans om de verschillende talenten en vaardigheden te leren kennen.

2. Gebruik je Mini Map

Net zoals bij andere MOBA’s, is het ook bij Heroes of the Storm van groot belang om bewust te zijn wat er op ander plaatsen, zodat je kan ingrijpen waar nodig. De Mini Map helpt hierbij, want buiten je mede spelers worden ook andere belangrijke events, zoals het veroveren van een mercenary kamp gesignaleerd.

3. Level 9 vs level 10, niet doen

Wanneer je level 10 bereikt, ontgrendel je de heroic ability die een pak krachtiger is dan je standaard vaardigheden. Ga dus nooit de confrontatie aan met een team die level 10 is, wanneer je zelf nog maar level 9 bent. Blijf in je laan en probeer een maximum aan XP te farmen om deze kloof in te halen.

4. Ken je tegenstander

Probeer alle heroes te leren kennen in een quick- of oefenmatch. Zo ben je jezelf ervan bewust welke vaardigheden tegen je gebruikt kunnen worden en krijg je inzicht in de sterkten en zwakten van je tegenstander.

5. Volgorde voor aanvallen: DPS, Support, Ranged, tank, …

Probeer je aan de volgorde te houden en focus een target met je team. Het heeft geen zin om in een 5 tegen 5 gevecht de tank van je tegenstander te focussen, tenzij deze low health is.

6. schakel de Mercenary healer eerst uit

Heroes of the Storm Mercenary Camp Healer

Heroes of the Storm Mercenary Camp Healer

7. Blijf bij je team

In Heroes of the Storm deel je ook XP met je team en zit iedereen in je team steeds op dezelfde level. Leg je ego even het zwijgen op, want solo gamers zullen hierdoor zelden een game naar hun hand kunnen zetten.

8. Voltooi doelen en missies

Elke map heeft unieke missies en doelen die op het laadscherm kort beschreven worden. Probeer deze samen met je team te voltooien, want deze hebben een zeer grote invloed op het verloop van het spel.

9. Er is geen bonus voor een laatste hit

10. Maar wel XP wanneer er iemand in een lane is

Je krijgt geen beloning voor een laatste hit. Het volstaat om in de buurt in de lane aanwezig te zijn om XP te ontvangen. Denk eraan dat het van belang is om met je team aanwezig te zijn in alle lanes, zodat je niet achterop in level geraakt.

11. Communiceer met je team

Gebruik de ‘Ping’ tool om de actie die je gaat uitvoeren aan te geven of verwittig wanneer je mana voorraad laag wordt.

12. Gebruik de wekelijkse ‘Free Hero Rotation’

13. Onderbreek healing abilities

14. Stealth eenheden zijn zichtbaar door hun glimmende aura

Heroes of the Storm Stealth Unit

Heroes of the Storm Stealth Unito

15. Speel als een team, stuur friend requests en have fun!

Heb jij nog handige tips? laat het weten in de reacties!

 

Sharing is caring, deel je mening!