Hoe Xbox One controller verbinden met je PC

Microsoft Xbox One Controller

Wat velen misschien niet weten, is dat de Xbox One draadloze controller ook gebruikt kan worden op je Windows PC. Handig wanneer je een Xbox One console bezit en voor een specifieke PC game even een controller wil gebruiken.

Sommige PC games spelen gewoon beter met een controller of zijn een slechte console port, waardoor een controller onmisbaar is. Ben je in het bezit van een Xbox One console, dan hoef je niet ver te zoeken. Net zoals de Xbox 360 controller, heeft Microsoft nu ook voor de Xbox One controller officiële Windows drivers ontwikkeld. Hiermee wordt je Xbox One controller compatibel me je Windows PC.

Xbox One controller drivers

Xbox One x64 drivers Xbox One X86 drivers

Controller verbinden

Installeer de Windows stuurprogramma’s en sluit de Xbox One controller aan via een Micro USB-kabel. Bij een correcte herkenning, trilt de Xbox One controller en kan je de controller gebruiken. Wanneer deze niet trilt of reageert, kan je een andere Micro USB-kabel proberen.

Xbox One controller driver installatie

Xbox One controller driver installatie

Opmerking

  • Om je Xbox One controller achteraf terug met je console te gebruiken, moet je deze opnieuw synchroniseren met je console. Dit kan via de knop voor draadloos synchroniseren of via een USB-kabel.
  • De Xbox One-headset is op dit moment nog niet compatibel met een controller aangesloten op een PC. Om deze te gebruiken, moet je rechtstreeks verbinding maken met de PC via de 3,5mm poort op je PC.

Deel je mening, Sharing is caring!